Skip to main content

Blå Flag hejst ved Ålbæk Strand i regn og hygge.

Lørdag eftermiddag havde Spøttrup Turistforening arrangeret en hyggelig eftermiddag, hvor Det Blå Flag blev hejst ved Ålbæk Strand som tegn på fin badevandskvalitet. Bestyrelsen havde ærligt talt ikke regnet med det store fremmøde i forhold til den våde vejrudsigt. Men glædeligt trodsede ca. 35 regntøjsklædte børn og voksne mennesker det våde vejr. Dagen blev indledt med tale fra Friluftsrådet Limfjord Syds repræsentant Anni Oppelstrup Blohm, der herefter overrakte Flaget, så det kunne gå til tops i flagstangen. Jesper Nielsen Krogh, naturvejleder fra Skive kommune, havde været i fjorden og fyldt akvariet med muslinger, vand- og brandmænd, krabber, hundestejler og sørme en lille rødspætte, som blev vist og forklaret for de fremmødte, der stod tæt i det lille telt. Der blev serveret smagsprøver på friskrøgede muslinger og østers til de, som havde mod på at smage – nogle for første gang og med en vis skepsis, men godt smagte det. Bagefter kunne der skylles efter med kaffe, saft og småkager, som Limfjordscamping og turistforeningen serverede. Der var også mulighed for at kigge nærmere på livet på bunden af fjorden igennem undervandsdronen, hvilket også havde stor interesse. I det hele taget en rigtig fin dag, hvor ingen havde travlt med at komme hjem trods det våde danske sommervejr.