Skip to main content

 

Vellykket tur omkring Hostrup Hovedgård

Tirsdag aften havde Spøttrup Turistforening arrangeret sin årlige naturvandring omkring Hostrup Hovedgård, hvor ca 65 nysgerrige og naturglade deltagere mødte op. Steen Reinholdt og Anders Ahrenfeldt guidede os ad broen igennem ellesumpen, hvor vi hørte om den ældgamle padderolle og om elletræerne. På strandengen så vi både majgøgeurt – en af vore danske orkideer – og den kødædende smukke lille vibefedt, og der blev fotograferet på livet løs. Turen gik videre ad stranden, hvor der blev samlet diverse sten, skaller og forsteninger. Steen satte efterfølgende navn på bl.a. larvakit, basalt, hornfels, kvartsen, der lyser, når man slår to sammen, rombeporfyr, m.m., og spørgelysten var stor. Kammusling, stillehavsøsters og hulsten var der også. Turen gik videre ud over engene langs kanalen, hvor løvsangeren sang, gærdesmutten skældte ud og gøgen kukkede i toppen af det høje grantræer. Vi kiggede efter odderspor, men havde ikke held denne gang, selv om vi ved, den er derude. Videre gik det til skovbegravelsespladsen, hvor Anders fortalte om et anderledes sidste hvilested. Turen sluttede i riddersalen på hovedgården med kaffe, kage og hyggesnak. En hyggelig aften, hvor den længe ventede regn faldt på det sidste stykke vej, så lidt våde nåede vi at blive.