Skip to main content

Søndag eftermiddag den 13. juni havde Spøttrup Turistforening arrangeret vandretur ved Vendal med Steen Reinholdt som guide. ”Der kommer vist ikke mange i dag” sagde Steen kl 13.15. Ved turens start holdt der tæt af biler langs vejen, og godt 90 mennesker var klar til turen 😉 Vi blev ledt ned af stien, hvor vi først så og hørte om den blotlagte ”Hellekiste” – eller den hellige kiste fra stenalderen, og som kun var beregnet til et menneske – selv om det vist skete, at endnu en blev lagt oveni. Herfra gik turen videre til bronzealderhøjen Vendal høj, hvorfra vi kunne se hele fjorden rundt fra Ejsingholm, Struer, Venø, til Oddesund og Mors.

Videre gik det igennem ørnebregneskov ad trapperne ned til engen, hvor høvederne stod og gloede nysgerrigt, og vi hørte om ørnebregnen, der – hvis man laver et snit i stængelen – viser et ørnehoved, om bregnen Mangeløv og den lille Engelsød. Videre forbi de nysgerrige høveder og ned mod stranden, hvor vi på vejen fandt den lille mælkeurt, der burde være blå, men her var mere rødlilla. Nede på stranden blev samlet og fortalt om de mange stenarter, mens tårnfalken musede over hovederne på os og kaffen blev nydt siddende enten på de store sten eller på bådene.

Turen gik videre op igennem sommerhusområdet og nogle gik tilbage forbi høvederne, mens andre snuppede landevejen. En helt igennem vellykket og smuk tur i dejligt vejr og med mange roser fra deltagerne.